Spoed 0594 513 203

Rundvee

<< Keer terug naar de overzichtspagina

U kunt u bij ons terecht voor het behandelen van individuele (zieke) koeien of voor het begeleiden van koppelgehouden herkauwers. In onze praktijk ligt de nadruk op de begeleiding van melkveebedrijven, maar ook veehouders met jongvee opfok of met vleesvee kunnen bij ons terecht. De dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Leek voldoen aan de nieuwste eisen en zijn geborgde rundvee artsen.

 

U kunt met uw dier bij ons terecht voor:

 

Wij bezoeken veel rundveebedrijven op maandelijkse basis. Doel hiervan is om te komen tot een efficiënt draaiend (melk)veebedrijf. Samen met de veehouder streven we naar een gezonde koppel koeien (goede vruchtbaarheid, een goede uiergezondheid en ziektevrij) met een goede productie en een laag antibioticumgebruik. Enkele hulpmiddelen hierbij zijn het gebruik van bedrijfsbehandelplannen, het uitvoeren van melkonderzoek en gebruik van kengetallen. Daarnaast doen we dracht- en vruchtbaarheidsbegeleiding met de scanner.

Regelmatig organiseren we vanuit DAP Leek een cursus of boerenavond. Onderwerpen variëren van (kalver)diarree, BVD, salmonella, celgetal en uiergezondheid, gericht antibioticumgebruik tot het bespreken van nieuwe ontwikkelingen. Meestal zullen we een interessante spreker uitnodigen om de cursus extra aantrekkelijk te maken.

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staan tips, nieuwe ontwikkelingen en behandelingen, nieuwe medicijnen of ander nieuws zodat we u goed op de hoogte kunnen houden.

 

Kom langs en informeer bij de balie. Of bel voor een afspraak naar 0594 513 203