Spoed 0594 513 203

Over ons

U kunt bij ons terecht met uw hond, kat, konijn, fret en knaagdieren. Daarnaast behandelen wij zoogkoeien, hobbyvarkens, schapen & geiten, paarden & pony’s en begeleiden we melkveebedrijven.

Dierenartsenpraktijk Leek is een kleinschalige praktijk, we zijn laagdrempelig en hebben een gezellig team.

Dierenartsen

Marcel Nijenhuis, Maaike Nijenhuis – Rutz, Mirjan Postema

 

Assistentes

Janine, Katja, Femke

 

Werkwijze

In onze praktijk is bijna alles aanwezig om u en uw dier te kunnen helpen. Zo beschikken we over röntgenapparatuur en over meerdere scanners om een echo te maken. Daarnaast beschikken we over een eigen laboratorium waarin verschillende soorten bloedonderzoek uitgevoerd worden. Ook urine, swabs, melk, afkrabsels, punctaten, enz. kunnen onderzocht worden. Doordat wij dit soort onderzoeken zelf kunnen uitvoeren zijn de lijnen kort, worden wachttijden korter en kan uw dier sneller worden behandeld. Bovendien blijft de behandeling van uw dier betaalbaar.

Operaties

Operaties gaan op afspraak en kunnen bijna altijd op korte termijn uitgevoerd worden. Voor het laten uitvoeren van een operatie moeten honden, katten en fretten nuchter zijn (dit geldt niet voor konijnen en knaagdieren, deze mogen gewoon eten). Uw dier mag op de dag van de operatie géén eten meer hebben, wel drinken. Dieren mogen op dezelfde dag weer mee naar huis.

 

Kosten

Onze praktijk werkt kostenefficiënt, wat erop neer komt dat onze behandelingen betaalbaar blijven. Dit geldt niet alleen voor standaard ingrepen zoals vaccinaties maar ook voor uitgevoerde operaties. We kiezen ervoor om onze tarieven niet op onze site te vermelden, maar bel gerust om hiernaar te informeren.

Afscheid nemen

Eens komt het moment waarop u afscheid moet nemen van uw dier omdat het is overleden of omdat het ernstig ziek is en geen toekomst meer heeft. Omdat afscheid nemen soms erg moeilijk kan zijn, heeft onze praktijk hiervoor een speciaal ingerichte kamer. Als we uw dier moeten laten inslapen dan kunt u rustig in deze ruimte afscheid nemen.

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om uw dier in zijn / haar vertrouwde omgeving (thuis) te laten inslapen. Dit kan op afspraak. Wij brengen u voor het inslapen aan huis extra kosten in rekening.

 

Verzekeren

In onze praktijk streven we ernaar om uw dier zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen. Daarnaast willen we dat dit voor u betaalbaar blijft. Soms kunnen het onderzoek en de behandeling van uw dier aardig wat (onverwachte) kosten met zich meebrengen. U kunt u hiervoor verzekeren. Uw dier is dan voor een vaste premie per maand voor de meeste diergeneeskundige onderzoeken, behandelingen en medicijnen verzekerd. Soms worden zelfs standaardingrepen zoals de jaarlijkse enting en castratie of sterilisatie (deels) vergoed.
Elke verzekering is anders. Zowel de dekking als de bijbehorende premies kunnen nogal verschillen. Een basispakket vergoedt de meest gebruikelijke medische kosten voor je dier. Het pakket is uit te breiden met een aanvullende verzekering. Bij het berekenen van de premie wordt rekening gehouden met een aantal zaken, zoals leeftijd, ras en geslacht van uw dier.

Stagiaires

DAP leek is een door Aequor erkend opleidingscentrum. Dat houdt in dat u bij ons regelmatig stagiaires aan het werk zult zien. Dit zijn meestal leerlingen die de opleiding tot dierenarts of dierenartsassistente volgen. Wij bieden ze de kans om de op school geleerde theorie in praktijk te brengen.