Spoed 0594 513 203

Kat

<< Keer terug naar de overzichtspagina

U kunt met uw dier bij ons terecht voor:

 

Katten kunnen beschermd worden tegen een aantal ziekten door ze te laten enten. De meest voorkomende entingen zitten in de jaarlijkse cocktail. Deze biedt bescherming tegen katteziekte en niesziekte. Deze enting wordt jaarlijks herhaald.

U kunt uw dier bij ons laten chippen. Daarnaast verzorgen we de registratie van uw kat. Zo kunt u als eigenaar snel opgespoord worden als uw dier ergens (zonder u) wordt gevonden. Zie ook op www.backhomeclub.nl

Om wormproblemen te voorkomen moeten katten regelmatig ontwormd worden. Wij adviseren om dit 4 x per jaar te doen. Hiervoor zijn tabletten, pasta's en pipetten voor in de nek verkrijgbaar. Vlooien kunnen bestreden worden d.m.v. pipetten, sproeiflacons, een omgevingsspray en injecties. De injectie tegen vlooien werkt zelfs een half jaar lang! Kom langs en informeer naar alle mogelijkheden.

Voor een kat is het van groot belang om een goed rantsoen te krijgen. U kunt een volwassen, gezonde kat het beste een droge brok geven van goede kwaliteit. Wij verkopen twee merklijnen met voer voor zowel hond als kat in onze praktijk. We hebben deze voeders geselecteerd op basis van hun goede prijs / kwaliteit verhouding. DAP Leek heeft zowel onderhoudsvoer als dieetvoer voor honden en katten op voorraad.

Castratie en sterilisatie zijn operaties die veel problemen en ongewenste nestjes kunnen voorkomen. Poezen kunnen tijdelijk onvruchtbaar gemaakt worden door ze de poezenpil te geven. Langdurig gebruik geeft complicaties. Bovendien is de pil niet altijd even betrouwbaar. Daarom adviseren we om uw dier operatief te behandelen als u er niet (meer) mee wilt fokken.

Operaties gaan op afspraak en kunnen bijna altijd op korte termijn uitgevoerd worden. Voor het laten uitvoeren van een operatie moet uw kat nuchter zijn.  Hij / zij mag op de dag van de operatie géén eten meer hebben, wel drinken. Dieren mogen op dezelfde dag weer mee naar huis.

 

Kom langs en informeer bij de balie.
Of bel voor een afspraak naar 0594 513 203