Spoed 0594 513 203

Hond

<< Keer terug naar de overzichtspagina

U kunt met uw dier bij ons terecht voor:

 

Honden kunnen tegen een aantal ziekten beschermd worden door ze te laten enten. De bescherming (door enting) tegen een aantal ziekten werkt langer dan een jaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een entschema aan te houden, waarin we de grote cocktail afwisselen met de kleine cocktail. Ook is het mogelijk om een titerbepaling te laten doen. Als deze hoog genoeg is, kan de vaccinatie van uw hond uitgesteld worden. 

Voor alle honden geldt dat ze beschermd dienen te worden tegen ziekten zoals Hondenziekte, Hepatitis (besmettelijke leverziekte), Parvo, Para-influenza en de Ziekte van Weil (leptospirose). Dit alles in 1 prik! Honden die naar een pension of cursus gaan lopen een hoog risico op kennelhoest. Dit is een erg besmettelijke ontsteking van het strottenhoofd, waardoor honden gaan hoesten. Voor deze ziekte geldt: voorkomen is beter dan genezen. De meeste hondenscholen en pensions verplichten de enting tegen deze ziekte. Honden die naar het buitenland gaan moeten verplicht geënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Er is ook een enting beschikbaar om uw dier te laten enten tegen piroplasmose (een bloedparasiet die door teken in het middellandse zeegebied wordt overgedragen). Deze enting is niet verplicht. 
Vraag ruim voor vertrek naar de importeisen van het vakantieland, zie hiervoor deze link voor de invoereisen per land.
In Zuid-Europa zijn veel zandvliegen en haakwormen. Neem daarom een vlooien- en tekenband mee, deze beschermt ook tegen zandvliegen. Bent u weer terug van vakantie? Ontworm uw hond dan een keer extra.

U kunt uw dier bij ons laten chippen. Daarnaast verzorgen wij de registratie bij een databank waarin uw dier wordt geregistreerd. Zo kunt u als eigenaar snel opgespoord worden als uw dier ergens (zonder u) wordt gevonden. Zie ook www.backhomeclub.nl

Om wormproblemen te voorkomen moeten honden regelmatig ontwormd worden. Wij adviseren om dit 4 x per jaar te doen. Hiervoor zijn tabletten, pasta's en pipetten verkrijgbaar. Vlooien kunnen bestreden worden d.m.v. pipetten, sproeiflacons, omgevingsspray, banden en injecties (kat). De meeste vlooienmiddelen werken ongeveer een maand. Kom langs en informeer naar alle mogelijkheden.

Voor een hond is het van groot belang om een goed voer te krijgen. Wij verkopen twee merklijnen met voer voor zowel hond als kat in onze praktijk. We hebben deze voeders geselecteerd op basis van hun goede prijs / kwaliteit verhouding. We hebben standaard onderhoudsvoer voor honden van verschillende groottes. Het gaat om zowel harde brokken als vleesbrokken. Daarnaast hebben we dieetvoer voor bijvoorbeeld nierpatiënten, blaas patiënten, dieren met suikerziekte, dieren met overgewicht, enz. 
Onze praktijk heeft de belangrijkste voeders op voorraad.

Als u niet met uw dieren wilt gaan fokken, kunt u ze het beste laten steriliseren of castreren. Hiermee voorkomt u problemen op latere leeftijd. Als u nog met uw teef wilt fokken, is steriliseren natuurlijk geen optie. Wij kunnen uw hond dan een injectie geven (werkingsduur: een half jaar) met de prikpil. 
Om overlast door reuen te voorkomen, kunt u deze laten castreren. Zowel castreren als steriliseren heeft grote gezondheidsvoordelen, daarnaast zijn er ook minpunten te noemen. Een voorbeeld daarvan is dat de vacht soms wat anders wordt. Hebt u vragen, stel ze gerust aan ons.

Operaties gaan op afspraak en kunnen bijna altijd op korte termijn uitgevoerd worden. Uw hond moet nuchter zijn voor een operatie: hij/zij mag op de dag van de operatie géén eten meer hebben, wel drinken. Dieren mogen op dezelfde dag weer mee naar huis. Spoedoperaties gaan uiteraard altijd voor.

Een veel voorkomende kwaal bij grotere honden is een gescheurde voorste kruisband (de zogenaamde craniale kruisbandruptuur). Wij voeren deze knie operatie al jaren met goed resultaat uit. De door ons gehanteerde methode zorgt voor een stabilisatie van de knie, waardoor de knie weer de stevigheid terugkrijgt die nodig is om goed op de poot te kunnen staan en lopen. Groot voordeel van de door ons gehanteerde methode is dat we de kosten beperkt houden.

 

Kom langs en informeer bij de balie.
Of bel voor een afspraak naar 0594 513 203